top of page

Dr. Endrefi István Pálné Kenderes Szilvia Mária
 

IM nyilvántartási szám: 010931
Adószám: 76212529-1-38

esz9_edited.jpg

Bemutatkozás

Dr. Endrefi Istvánné igazságügyi írásszakértő, szociológus vagyok.

 

2010-ben a Rendőrtiszti Főiskolán szereztem másoddiplomát kriminalisztikai szakértő szakon, írásszakértői szakterületen. Felsőfokú tanulmányokat folytattam még a Testnevelési Főiskolán, ahol 1995-ben diplomáztam.

 

A Debreceni Egyetemen szociológusként végeztem 2009-ben.

 

2003-2014 között az alapvetően kutatási tevékenységet végző Magyar Írásszakértői és Bűnmegelőzési Társaság ügyvezető elnöke voltam. 2011-2018 között főtitkári tisztséget töltöttem be a szintén országos hatókörű Magyar Ülnöki Egyesületnél. 2008-2018 között a Fővárosi Törvényszék nem hivatásos bírájaként közel 100 büntetőügy I. fokú eljárásában működtem közre aktívan. 

 

Érdeklődési területeim a kriminalisztika, a jogszociológia és a kriminológia. E témakörökben több tanulmányt is írtam. 

 

Alkalmazott írásszakértői munkamódszerem a kriminalisztikai azonosítás, vagyis az elszigetelt, összehasonlító és értékelő vizsgálat. Ennek során az írásszakértő külön-külön feltárja a kérdéses (vitatott), valamint az összehasonlító vizsgálati anyagok szövegezési, makro- és elhelyezési, továbbá általános és különös írássajátosságait, majd a feltárt írásjellemzőket egymással összeveti. Az összehasonlításból nyert adatokat mennyiségi és minőségi szempontból értékeli. Ezután következtetéseket von le és meghatározza írásszakértői állásfoglalását, vagyis szakvéleményét.

bottom of page